admin

Christ College, Riverstone Slate

Christ College is one of Britain’s oldest schools. In 2001, a 10-year (plus) programme to restore many of the building’s roofs started. The scale of the project, and on such historically important buildings, meant that an economically viable supply of consistently high-quality roofing slate was needed on a long-term basis.

Read More

This 16-plot residential development is made up of four-bedroom detached homes along with a ‘steading’ (farmstead) development of 3-bedroom houses. Located at the eastern end of Loch Earn in the Loch Lomond and Trossachs National Park, it’s just an hour’s drive from both Glasgow and Edinburgh.

Read More

Two of SSQ’s recent projects illustrate just how much bearing geography, and other factors linked to the location of a building, should have in making the right choice when specifying natural slate materials. On the surface, there are similarities: both are housing developments – either of apartments or houses - and both were built for [...]

Read More

FINALLY! A Level Playing Field…

We’ve been quite smug at SSQ quite recently.  The long awaited new Construction Products Regulation (CPR) came into force on the 1st of July, and this means that specifiers can choose natural slate on the basis of what’s actually in the crate, rather than what they are told is in the crate. EVERY SINGLE TIME. [...]

Read More

Kensington Baptist Church in Brecon used SSQ’s Sarria First. Sarria slate is a deep blue-black colour with a distinct blue tinge in sunlight, and is attractively speckled with inert mineral inclusions. The colour is totally natural and will not fade, even in the strongest sunlight or harshest environments.

Read More

Blenheim Palace is a World Heritage site. The project involved sympathetically restoring the disused farm buildings and converting them into a modern office complex surrounding two courtyards. The new, 17,000 sq ft office complex would then become the head office for the Oxford-based Ridge Group.

Read More

Built in 1767, this grade I-listed, Robert Adams’ mansion is set in over a thousand acres of Capability Brown landscaping. Having stood empty for many years, Luton Hoo reopened in April 2008 after a major project to restore, refurbish and convert it into a luxurious, 144-bedroom hotel and leisure complex.

Read More

This project in Coopersknowe, Scotland used SSQ Matacouta Slate. Cut from the finest Cabrera Mountains of North-West Spain, Matacouta is a favourite of Scottish architects as an alternative to indigenous Scottish stone. Find out why Scottish architects choose Matacouta as an alternative to Ballachulish slate.

Read More

The project added a 130m2 timber-framed, timber-clad extension to the rear of the existing building. To enhance the association between new and old, Riverstone® Grey roofing slates were chosen as they closely matched those used on the original roof. In addition, SSQ Riverstone® floor tiles were chosen for use in the main entrance.

Read More

The development recreates a Georgian-style mansion house. SSQ worked closely with Beaufort Homes during the design and construction of Cavendish Lodge to ensure the quality, colour and texture of the roofing slates chosen were in keeping with those used on the surrounding buildings and met English Heritage’s demanding approval.

Read More

Forrest Place is located close to the centre of the village of Shere. A number of shallow roof-pitches, along with the need for a natural material that would complement the local 'Shere Green' colour, prompted the architects to choose slate as the preferred option with SSQ Domiz Blue-grey roofing slate being specified.

Read More

The visitor centre at Essex Wildlife Trust’s Chafford Gorges Nature Park accommodates a range of visitor and operations facilities in a building that’s in harmony with both its location and purpose, its curved design helping to shield the houses from the visitors gaze, focusing their attention into the gorge and its wildlife.

Read More

The use of SSQ Riverstone paving tiles in this garden makeover transformed what was once a rather tired and gloomy garden in West London . The project used about 950, 300mm x 300mm, Riverstone paving tiles, with each block of four grey-green tiles being separated by a 100mm strip of golden quartzite paving.

Read More

This 50 year old hotel, formerly known as the Miramar Hotel, re-opened its doors on the 18th September 2009 after undergoing a USD$65 million transformation. Riverstone was chosen due to its durability and most importantly because of the inherent ‘life and character’ of the stone, complementing the vivacity and ethos of the hotel.

Read More

Situated at the northern-end of the Macau-Taipa Bridge, the dramatic new 40-storey hotel has the distinction of being Macau’s tallest building and is shaped to resemble a bright yellow lotus flower. SSQ Riverstone® architectural stone was selected for use as wall cladding in the Grand Buffet.

Read More

Set in a residential suburb of Oslo, the interior of this listed, two-storey town house has been transformed during its refurbishment. A large, deep basement was converted into additional living space. Natural materials have been used to provide an ultra-modern look that’s as practical as it is stunning.

Read More

Located in the popular holiday destination of Karresbaekminde is this beautiful new members club. Set in an idyllic landscape; the natural light that beams through all the large windows combined with soft interior lighting, bounces off the Riverstone picking up the lightening streak veining, creating a most calming and relaxing environment.

Read More

The 246-bedroom Hilton Helsinki-Vantaa Airport Hotel offers travelers state-of-the-art facilities in a contemporary design with a Finnish theme. The hotel’s interior has been designed to reflect Finland’s dramatically rugged, yet enchantingly beautiful, landscape and draws inspiration from the country’s lakes, rock and forests.

Read More

The town of Schloß Holte-Stukenbrock lies in the district of Gütersloh in the state of North Rhine-Westphalia, Germany, and is home to the latest branch of the Kreissparkasse Wiedenbrück bank. SSQ Riverstone architectural stone was selected as the choice of floor covering from a variety of different stones presented to the architect.

Read More

A ‘grey natural stone’ was specified for the museum’s flooring, the design calling for the same material to be used inside the building, for the central courtyard and for the paths leading to the cellar-wall exhibits. Ursula Wilms chose SSQ Riverstone® architectural stone with a Brushed Antique finish to provide a hard wearing, slip-resistant surface.

Read More